Το κορυφαίο παγκοσμίως λογισμικό hyperMILL εξοπλίζει το μηχανουργείο KEL-Engineering

 

Το μηχανουργείο KEL-Engineering Ευστράτιος Λεγάτος εξοπλίστηκε πρόσφατα με το κορυφαίο παγκοσμίως λογισμικό hyperMILL® το οποίο αντιπροσωπεύεται επίσημα σε Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία και άλλες βαλκανικές χώρες από τη CNC Solutions.

Σε συνδυασμό με τις πρωτοποριακές παρεχόμενες υπηρεσίες εκπαίδευσης και υποστήριξης της CNC Solutions, το προσωπικό του εν λόγω μηχανουργείου απόκτησε τις απαιτούμενες δεξιότητες και τεχνικές γνώσεις, ώστε να βελτιστοποιεί και να εξελίσσει πρακτικά τις κατεργασίες που πραγματοποιεί με νέες σύγχρονες στρατηγικές κοπής ώστε να ανταποκρίνονται σε περισσότερο απαιτητικές κατεργασίες.

Το υπερσύγχρονο λογισμικό hyperMILL®  αναμένεται να συμβάλει ουσιαστικά στην συνολική αξιοποίηση του σύγχρονου μηχανολογικού εξοπλισμού του μηχανουργείου.

Η ως άνω συνεργασία έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή με εκπληκτικά αποτελέσματα. O διευθυντής της εταιρίας κ. Λεγάτος Ευστράτιος τονίζει: «Με την απόκτηση του hyperMILL® και ιδιαίτερα με την ολοκληρωμένη τεχνική υποστήριξη και εκπαίδευση από το ειδικευμένο τεχνικό προσωπικό της CNC Solutions, καταφέρνουμε να φέρουμε εις πέρας με μεγαλύτερη ευκολία τον προγραμματισμό σύνθετων τεμαχίων και κατεργασιών».

Ειδικότερα, το μηχανουργείο θα χρησιμοποιεί το καταξιωμένο κατασκευαστικό λογισμικό υψηλής απόδοσης hyperMILL® που πλέον βρίσκεται στην ανανεωμένη έκδοσή του 2017.1.

Το Μηχανουργείο KEL-Engineering Ευστράτιος Λεγάτος του Κων/νου λειτουργεί από το 1970.

Το μηχανουργείο έχει εξοπλιστεί πρόσφατα με υπερσύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό (CNC Κέντρο Κατεργασίας DMG MORI NVX-5100 με προετοιμασία για 4ο άξονα, CNC Κέντρο τόρνευσης OKUMA Genos L300-E 4 αξόνων) , καθώς και τα απαραίτητα μετρητικά όργανα όπως μετρητική μηχανή συντεταγμένων CMM κλπ.

Το hyperMILL® κλήθηκε να καθοδηγήσει το NVX 5100 Της DMG-MORI, μιας εταιρίας με την οποία η OPEN MIND συνδέεται με μακροχρόνιες σχέσεις συνεργασίας, κοινές δοκιμές, workshops και εξελίξεις.

Με δεδομένη λοιπόν την άψογη συνεργασία της μηχανής με τον προσαρμοσμένο post-processor, τον μοναδικό έλεγχο αποφυγής συγκρούσεων που βρίσκεται ενσωματωμένος στο hyperMILL®, συνεργάζεται άψογα με την εργαλειομηχανή προσφέροντας απεριόριστες επιλογές προσέγγισης της κοπής και των κύκλων κατεργασιών. Tο λογισμικό hyperMILL® μαζί με το τελευταίας τεχνολογίας λογισμικό hyperMAXX® - το οποίο αποτελεί μια δυναμική και τελειοποιημένη προσαρμογή της πρόωσης κατά τη διάρκεια της κοπής αναλόγως τις εκάστοτε συνθήκες – συνθέτουν ένα εκρηκτικό και ταυτόχρονα πανίσχυρο εργαλείο στα χέρια του προγραμματιστή. Δεν είναι τυχαίο ότι το hyperMILL®  έχει ονομαστεί ως το «CAM για το μηχανουργό».

Με την ίδια φιλοσοφία και προσανατολισμό στη κατασκευή (CAD for CAM) έχει σχεδιαστεί και αναπτυχθεί από την αρχή και το σχεδιαστικό πακέτο της εταιρείας OPEN MIND hyperCAD-S® το οποίο πέραν των υπολοίπων λειτουργιών που εμπεριέχονται στα περισσότερα γνωστά CAD συστήματα, επαναστατεί προσθέτοντας μοναδική διαχείριση τρισδιάστατων μοντέλων ανεξαρτήτως αν το μοντέλο σχεδιάστηκε στο δικό του περιβάλλον ή σε άλλο σύστημα CAD (direct interfaces) και δίνει στον προγραμματιστή απεριόριστες ευκολίες, προσανατολισμένες στην κοπή (milling preparation).

Επιπρόσθετα, προσφέρει νέες δυνατότητες direct & surface modelling το οποίο δίνει την ευχέρεια στο σχεδιαστή να προσεγγίσει γρήγορα και αποτελεσματικά οποιαδήποτε γεωμετρία.

training