ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Η OPEN MIND παρέχει λογισμικό CAD/CAM σε κορυφαίο κατασκευαστή αυτοκινήτων

 

Το hyperMILL® έρχεται πρώτο στις συγκριτικές δοκιμές

Γουέσλινγκ (Γερμανία), 18 Απριλίου 2016 – Η BMW AG παρουσίασε την OPEN MIND Technologies AG, κατασκευάστρια εταιρεία του συστήματος CAM hyperMILL®, ως έναν από τους προμηθευτές της συστημάτων λογισμικού CAD/CAM. Μετά από συγκριτικές δοκιμές πολλαπλών σταδίων, η ευέλικτη και πλήρης δομή του συστήματος CAM hyperMILL® κέρδισε την εμπιστοσύνη του τμήματος πληροφορικής του Ομίλου BMW καθώς και των ειδικών στη μηχανική, προτυποποίηση και παραγωγή σειράς εργαλείων. Πλέον όλα τα τμήματα και τα εργοστάσια της BMW παγκοσμίως μπορούν να χρησιμοποιούν το κορυφαίο σύστημα CAD/CAM, hyperMILL®.

Βάσει των αποτελεσμάτων των συγκριτικών δοκιμών που κατέδειξαν τα εξαιρετικά πλεονεκτήματα του συστήματος CAM hyperMILL®, η BMW AG επέλεξε την OPEN MIND ως μόνιμο προμηθευτή της σε λογισμικό CAD/CAM. Τα τμήματα πληροφορικής, μηχανικής και προτυποποίησης ειδικών εργαλείων καθώς και το τμήμα παραγωγής θεωρούν το hyperMILL® ως κορυφαίο σύστημα CAD/CAM που έχει την δυνατότητα να καλύψει την μεγαλύτερη γκάμα τεχνικών απαιτήσεων. Τα εργοστάσια της BMW σε όλο τον κόσμο σε συνεργασία με τα κεντρικά τμήματα πληροφορικής, επιλέγουν και χρησιμοποιούν πλέον το hyperMILL®.

Η διαδικασία επιλογής

Πριν από 18 μήνες, το κεντρικό τμήμα πληροφορικής του Ομίλου BMW ξεκίνησε την αναζήτηση νέου συστήματος CAD/CAM. Ο στόχος ήταν να εντοπιστεί ένα σύστημα CAD/CAM που να έχει την δυνατότητα να καλύψει με ευκολία τις απαιτήσεις στους διάφορους τομείς εφαρμογής NC και στα ειδικά τμήματα της εταιρείας. Ακολούθησε μια πλήρης τεχνική αξιολόγηση και ανάλυση κόστους-ωφέλειας για όλα τα συμμετέχοντα συστήματα στις συγκριτικές δοκιμές, σε συνεργασία με τα επιμέρους ειδικά τμήματα.

Εντατικές συγκριτικές δοκιμές

Το φθινόπωρο του 2014, ο Όμιλος BMW προσκάλεσε την OPEN MIND και πέντε ακόμα κατασκευαστές CAD/CAM να συμμετέχουν στην πραγματοποίηση συγκριτικών δοκιμών. Στη διάρκεια αυτής της διαδικασίας επιλογής πολλαπλών σταδίων, τα συστήματα CAD/CAM υποβλήθηκαν σε εντατικές δοκιμές στις ακόλουθες κύριες κατηγορίες: «δημιουργία εργαλείων», «παραγωγή σειράς», «προτυποποίηση» και στην εσωτερική κατηγορία της BMW «CAM light». Στη συνέχεια, ακολούθησε τεχνική αξιολόγηση βάσει παρουσιάσεων και εργασιών προγραμματισμού. Για να περάσει στην επόμενη φάση, το σύστημα έπρεπε να ολοκληρώσει με επιτυχία και την οικονομική αξιολόγηση. Η OPEN MIND πήρε την πρώτη θέση στην κατάταξη χάρη στα τεχνικά και οικονομικά οφέλη του hyperMILL®. Έτσι περάσαμε στην πιλοτική φάση σε δοκιμές κοπής στις αρχές του 2015. Χρήστες από τα ειδικά τμήματα της BMW M GmbH, του τμήματος δοκιμών υλικών και του τμήματος εργαλείων στο Μόναχο και στο Ντινγκόλφινγκ έλαβαν εκπαίδευση και άρχισαν να χρησιμοποιούν το σύστημα της OPEN MIND για τον προγραμματισμό εξαρτημάτων και εργαλείων.

Υψηλά πρότυπα

Το hyperMILL® είναι μια ευέλικτη εφαρμογή CAM που παρέχει κύκλους και στρατηγικές κοπής 2D, 3D, καθώς και 5αξονικές στρατηγικές κοπής και μηχανουργικής κατεργασίας, όπως κοπή υψηλής ταχύτητας και υψηλής απόδοσης (HSC και HPC) σε μία ενοποιημένη διεπαφή χρήστη (user interface). Η πλήρης μηχανουργική κατεργασία με ένα μόνο λογισμικό CAM και έναν μετεπεξεργαστή (postprocessor) για όλες τις διεργασίες τόρνευσης και φρεζαρίσματος παρέχει ενοποιημένες διεργασίες και ελαχιστοποιημένους χρόνους μηχανουργικών κατεργασιών.

Αυτοματοποιημένος προγραμματισμός CAM

Ο αυτοματισμός αποτελεί τον ύψιστο βαθμό τεχνολογίας στα συστήματα CAD/CAM. Στην BMW τα εργαλεία τελικής διάτμησης (trimming dies) επιλέχθηκαν στις συγκριτικές δοκιμές για την εργασία αυτοματοποίησης. Σκοπός ήταν η αυτόματη δημιουργία προγραμμάτων NC για δέκα εργαλεία τελικής διάτμησης. «Ορίσαμε μια βελτιστοποιημένη διεργασία για αυτά τα εργαλεία τελικής διάτμησης και με το πάτημα ενός κουμπιού μπορούμε να αναπαράγουμε αυτές τις βέλτιστες πρακτικές σε οποιαδήποτε από αυτές τις γεωμετρίες» δήλωσε ο Μάρτιν Χέρμαν, Διευθυντής ανάπτυξης προϊόντων της OPEN MIND. «Όσον αφορά τον αυτοματισμό, δεν μειώνουμε μόνο σημαντικά τους χρόνους προγραμματισμού, αλλά μπορούμε και να δημιουργούμε προγράμματα NC που εγγυώνται άριστη, εξαιρετικά βελτιστοποιημένη ποιότητα μηχανουργικής κατεργασίας» προσθέτει ο Βόλκερ Νεσενχόνερ, CEO της OPEN MIND Technologies AG. Οι χρόνοι προγραμματισμού και τα αποτελέσματα της μηχανουργικής κατεργασίας που επιτεύχθηκαν, κέρδισαν την εμπιστοσύνη των ειδικών τμημάτων του Ομίλου BMW.


Εικόνες

01 large

Οι διάφορες γεωμετρίες λαμβάνουν τους αντίστοιχους τύπους μηχανικής κατεργασίας, με πλήρως αυτοματοποιημένο τρόποκαι χρήση χρωματικών κωδικών.

 

02 large

Μεταφορά τυποποιημένης γνώσης σε διαφορετικά εργαλεία τελικής διάτμησης.

Πηγή εικόνων : OPEN MIND

 

Σχετικά με την OPEN MIND Technologies AG

Η OPEN MIND είναι ένας από τους κορυφαίους παγκοσμίως κατασκευαστές συστημάτων CAM για τον προγραμματισμό ψηφιακών εργαλειομηχανών χωρίς την χρήση του controller.

Η OPEN MIND σχεδιάζει βελτιστοποιημένες εφαρμογές CAM με μεγάλο αριθμό πρωτοποριακών λειτουργιών που δεν διατίθενται αλλού, παρέχοντας σημαντικά υψηλότερη απόδοση στον προγραμματισμό και τη μηχανουργική κατεργασία. Στρατηγικές όπως 2D, 3D, καθώς και 5αξονικές λειτουργίες φρεζαρίσματος και μηχανικής κατεργασίας, όπως HSC και HPC, ενσωματώνονται αποτελεσματικά στο σύστημα CAM hyperMILL®. Το hyperMILL® παρέχει τα μέγιστα δυνατά οφέλη στους πελάτες του, χάρη στην πλήρη συμβατότητά του με όλες τις τρέχουσες εφαρμογές CAD και τον εκτεταμένο αυτοματισμό που παρέχει κατά τον προγραμματισμό.

Η OPEN MIND προσπαθεί να είναι πάντα η καλύτερη και πλέον πρωτοποριακή κατασκευάστρια CAM/CAD παγκοσμίως, και συγκαταλέγεται στις πέντε κορυφαίες εταιρείες στον κλάδο CAM/CAD, σύμφωνα με την Αναφορά ανάλυσης αγοράς NC 2015 που συνέταξε η CIMdata. Οι εφαρμογές CAM/CAD της OPEN MIND καλύπτουν τις υψηλότερες απαιτήσεις στις βιομηχανίες αυτοκινήτων, κατασκευής εργαλείων και καλουπιών, μηχανικής κατεργασίας παραγωγής, ιατρικής, παραγωγής, ενέργειας και αεροδιαστημικής.

Η OPEN MIND έχει παρουσία σε όλες τις σημαντικές αγορές σε Ασία, Ευρώπη και Αμερική και είναι εταιρεία του Ομίλου Mensch und Maschine.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.openmind-tech.com.

Έδρα:
OPEN MIND Technologies AG, Argelsrieder Feld 5, 82234 Wessling, Germany
Τηλ.: (+49-8153) 933-500, Φαξ: (+49-8153) 933-501
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , Ιστότοπος: www.openmind-tech.com